Lectie de toleranta de la copiii de gradinita

La gradinita BritAcademy sect.2, li s-au dat copiilor urmatoarele componente din echipamentul de la gym. Nu le-am cerut sa faca nimic cu ele:

2-2

  • La inceput, m-au certat:  „Oh, Ramona, what a mess!”
  • Apoi s-au aruncat razand, peste gramada de bureti.
  • Dupa ce s-au odihnit putin, au inceput sa-si faca planuri: un baietel voia masina de pompieri, o fetita un chiosc de inghetata. Nu puteau cadea de acord nicicum, pana i-a intrerupt o alta fetita, al carei glas subtire razbate mereu printre glasurile copiilor mai mari:
  • „I’ve got an idea! Let’s build!” :))

S-au apucat de construit si a iesit asta:

2-1

si asta

3

Unii au declarat-o masina de pompieri, si-au pus castile si au plecat sa stinga focul. Altii au zis ca e un tunel de tren si altii, ca e un  chiosc de inghetata.

Si desi un adult ar fi spus ca nu se poate,ca trebuie sa se hotarasca, ei nu pareau deloc deranjati ca chioscul de inghetata pleaca sa stinga un foc sau ca prin masina de pompieri trece un tren. Mai mult, un copil si-a asumat rolul de „rupator de bilete”, doar ca rupea biletele la iesire :)))

Copiii invata toleranta din familie si apoi, de la cei din jur; la fel cum invata ca dorintele altora sunt la fel de importante ca ale lor. Sper doar sa nu uite un astfel de reper, atunci cand vor creste.

Iar daca unii dintre noi am uitat ce inseamna sa fii tolerant, poate ar fi interesant sa facem  un astfel de exercitiu; sa vedem ce iese…  🙂

Gradinita Engleza
Gradinita Engleza
Gradinita Sector 2, gradinita sector 6, acreditata in Anglia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *